Modulul Activităţi

Moodle permite o paletă largă de activităţi care pot fi folosite pentru a construi orice fel de curs.

 Forum

  Această activitate poate fi cea mai importantă - ea facilitează dezbaterile. Forumul poate fi structurat în diferite feluri. Intervenţiile pot fi arătate în diferite moduri şi pot include fişiere ataşate. Prin înscrierea la forum, participanţii vor primi prin e-mail o copie a fiecărei intervenţii publicate. Profesorul poate impune înscrierea fiecărui cursant dacă doreşte acest lucru.

 Jurnal

  Aceasta este prin excelenţă o activitate reflectivă. Profesorul poate cere studentului să reflecteze la un anumit subiect, iar studentul poate modifica şi rafina răspunsul în timp. Rezultatul acestei activităţi este privat şi poate fi evaluat doar de profesor prin feedback şi note. Este o idee bună ca în fiecare săptămână studentul să desfăsoare o activitate de acest tip.

 Resurse

  Resursele reprezintă conţinutul: informaţia pe care profesorul doreşte să o aducă în curs. Resursele pot fi fomate din fişiere pregătite şi încărcate pe server, pagini redactate direct în site-ul tău sau pagini web externe site-ului care să apară ca parte a cursului.

 Temă de casă

  Tema de casă permite profesorului specificarea unei sarcini de lucru în care studentul trebuie să pregătească un material digital (orice format) şi să-l încarce pe server. Sarcini tipice includ: scrierea unui eseu, a unui proiect, raport etc. Această activitate include posibilitatea notării.

 Test

  Această activitate permite profesorului conceperea testelor constând din întrebări cu mai multe variante de răspuns, adevărat - fals şi răspuns scurt. Aceste întrebări sunt păstrate într-o bază de date organizată şi pot fi refolosite în cadrul cursului sau chiar între cursuri. Testele pot fi rezolvate în repetate rânduri. Fiecare încercare de rezolvare este notată, profesorul poate alege între arătarea sau ascunderea feedback-ului sau a răspunsurilor corecte. Această activitate include posibilitatea notării.

 Formular evaluare

  Această activitate este foarte simplă - profesorul concepe o întrebare şi specifică mai multe variante de răspuns. Poate fi folosită ca sondaj rapid pentru stimularea interesului faţă de un anumit subiect; pentru a permite clasei să voteze direcţia de desfăşurare a cursului, etc.

 Sondaj

  Activitate "Sondaj" oferă un număr de instrumente de sondaj care s-au dovedit folositoare în evaluarea şi stimularea procesului de învăţare online. Profesorii pot folosi aceste instrumente pentru a aduna date de la studenţii lor. Aceste date se vor dovedi utile în stabilirea modelului şi metodei pedagogice.

Indexul tuturor fişierelor help
Afişează aceste instrucţiuni în limba: English